ID: 51210
Omschrijving
Met dit boek wil de freelanceschrijfster en gastvrouw van talrijke proeverijen, een handleiding bieden om tot een gefundeerd smaakoordeel te komen. In een eerste hoofdstuk doet zij de grondbeginselen van het proeven, diepteproeven en de organisatie van proeverijen uit de doeken. Daarna komen hoofdstukken over wijn, chocolade, kaas, honing, thee, olijfolie, vleeswaren, balsamicoazijn, appelen en bier. Eerst worden telkens de geschiedenis, origine, het productieproces en de varieteiten van de producten uit de doeken gedaan. Daarna wordt uitgelegd hoe je het beste verschillende varieteiten aankoopt voor een vergelijkende proeverij. Vervolgens worden enkele gerechtjes en menu\'s gepresenteerd. Ten slotte volgt een stappenplan voor de organisatie van de proeverij, een chronologie van de verschillende stappen bij het proeven, een proeverijrooster en een glossarium. Dat alles wordt verlucht met kadertjes en mooie kleurenfoto\'s. Dit boek werd met veel zorg, inzicht en kennis samengesteld en biedt een uitstekende en helderuitgewerkte leidraad bij de organisatie van proeverijen. Met register.
Gebonden hardcover.
In zeer goede staat.
Rijk geïllustreerd met foto\'s in kleur.
Totaal 255 pagina\'s.
Taal: Nederlands.
Auteur: Dina Cheney.
Uitgeverij Het Spectrum bv.
Verzendkosten zijn voor de koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties.
Gebonden hardcover.
In zeer goede staat.
Rijk geïllustreerd met foto\'s in kleur.
Totaal 255 pagina\'s.
Taal: Nederlands.
Auteur: Dina Cheney.
Uitgeverij Het Spectrum bv.
Verzendkosten zijn voor de koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties.